preloader
Edit Content

درباره ما

دکتر علی شالچی زاده فارغ التحصیل سال ۱۳۸۲ از دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان جراح –دندانپزشک

با ما تماس بگیرید

ویتامین های مورد نیاز دندان چیست؟

  • خانه
  • -
  • متفرقه
  • -
  • ویتامین های مورد نیاز دندان چیست؟

ویتامین های ضروری دندان

برخی مشکلات مربوط به دهان و دندان مانند پوسیدگی، لق شدن و بوی بد دهان می‌توانند در نتیجه کمبود بعضی ویتامین‌ها در بدن باشند. به همین دلیل است که تغذیه سالم در کنار مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می‌تواند به حفظ و نگهداری دندان‌ها کمک بسیاری کند. به همین بهانه در ادامه این مطلب ویتامین های ضروری برای سلامت دهان و دندان را به همراه منابع تامین آنها به شما معرفی خواهیم کرد.

ویتامین های آ

ویتامین آ در میوه هایی مثل هویج وجود دارد و باعث تقویت بینایی می شود اما مهم تر از همه به تولید بزاق کمک کرده و می تواند آلودگی های روی دهان و لثه را پاک کند و از دهان و دندان در برابر مواد غذایی اسیدی و باکتری های مضر مراقبت کند. ویتامین آ در میوه و سبزیجات از جمله هویج، پرتقال، فلفل دلمه ای، سیب زمینی شیرین، اسفناج، زرده تخم مرغ و ماهی وجود دارد.

ویتامین e

ویتامین e یکی از مهمترین ویتامین های مفید برای دهان و دندان است و می تواند سلامت دهان و دندان شما را حفظ کند زیرا با بیماری های پریودنتال مبارزه کرده، از التهابات داخل دهان جلوگیری می کند و همچنین یک آنتی اکسیدان بسیار مفید است. ویتامین e در آووکادو، ماهی، آجیل، دانه های گیاهی، روغن سبزیجات و گندم وجود دارد.

ویتامین های ب

این گروه از ویتامین‌ها نقش مهمی در سوخت و ساز سلولی دارند و همچنین به مبارزه با مشکلاتی مانند سوزش دهان، التهاب و بهبود التهاب لثه کمک می‌کنند. ویتامین‌های، نیاسین و ریبوفلاوین، که در مواد غذایی مانندادام، لبنیات، ماهی، گوشت قرمز اسفناج یافت می‌شوند، به عنوان مهم‌ترین اعضای این گروه شناخته می‌شوند.

ویتامین ث

پرتغال اولین چیزی است که هنگام فکر کردن به ویتامین ث به ذهن می رسد. این ویتامین به تقویت بافت های اتصالی در اطراف لثه ها کمک می کند. کمبود ویتامین ث عاملی برای شل شدن دندان، خونریزی لثه و خطر بیماری های پریودنتال است. ویتامین ث در میوه های مرکبات، بروکلی، لیمو، پرتقال، سیب زمینی و توت فرنگی وجود دارد.

ویتامین دی

یکی از مهم ترین ویتامین های مورد نیاز بدن ویتامین دی است که کلسیم و فسفر را نیز بهتر جذب می کند. ویتامین دی در محصولات لبنی و ماهی مخصوصاً ماهی سالمون و روغن ماهی وجود دارد. ویتامین دی را همچنین می توانید از طریق ۱۵ دقیقه قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به بدن برسانید.

آهن

آهن، سطح گلبول های قرمز را به میزان سالم رسانده و به سلامت دندان کمک می کند و سیستم ایمنی را برای مبارزه با بیماری ها و عفونت ها تقویت می کند. برای جای دادن آهن در رژیم غذایی خود ، می توانید از غذا های دریایی، نان ارگانیک، سبزیجات برگ دار و گوشت قرمز استفاده کنید.

کلسیم

کلسیم یک ماده معدنی بسیار مفید است که استخوان ها را تقویت می کند. ۹۹ درصد همه کلسیم ها در بدن داخل استخوان و مخصوصاً دندان قرار گرفته اند. پس باید حتماً آن را در رژیم غذایی خود جای دهید تا دندان های سالمی داشته باشید. کلسیم در سبزیجات برگ دار ، محصولات لبنی بدون شکر و آجیل وجود دارد.

فسفر

فسفر همچنین به جذب کلسیم کمک می کند. کلسیم بدون فسفر، نمی تواند وظیفه خودش را برای سلامت دندان و لثه ها انجام دهد. خوشبختانه فسفر و کلسیم هر دو در محصولات لبنی وجود دارند و همچنین می توانید فسفر را از طریق گوشت قرمز، عدس، لوبیا، آجیل و غلات کامل به بدن برسانید.

آهن

آهن، سطح گلبول های قرمز را به میزان سالم رسانده و به سلامت دندان کمک می کند و سیستم ایمنی را برای مبارزه با بیماری ها و عفونت ها تقویت می کند. برای جای دادن آهن در رژیم غذایی خود ، می توانید از غذا های دریایی، نان ارگانیک، سبزیجات برگ دار و گوشت قرمز استفاده کنید. منابع بیشتر آهن را به راحتی می توانید

پتاسیم

پتاسیم برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید است و از ضعیف شدن استخوان فک جلوگیری می کند. پتاسیم همچنین برای مشکلات انعقاد خون موثر عمل کرده و نقش مهمی در متوقف کردن خونریزی های لثه دارد. مواد غذایی مثل قارچ، سبزی، ماست و دیگر محصولات لبنی، موز و آووکادو حاوی پتاسیم هستند.

فلوراید

اگر می خواهید از ایجاد پلاک دندانی جلوگیری کنید، حتما باید در رژیم غذایی خود فلوراید جا دهید . فلوراید مانع از پوسیدگی دندان می شود و بهترین شوینده دهانی است. نوشیدن آب، چای سیاه و خوردن غذاهای دریایی مانند یک فلوراید در دهان شما عمل می کند.

ید

میزان ید در بدن بسیار کم است و این عنصر به همراه فسفر و ویتامین دی به جذب کلسیم کمک می‌کند. همچنین، ید باعث بهبود سوخت ساز غده‌های تیروئید و بهبود سلامت بدن می‌شود. منابع غذایی حاوی ید شامل غذاهای دریایی و سیر می‌باشند.

زینک

زینک نیز یک عنصر ضروری است که به طوربیعی در بزاق وجود دارد و با پلاک و باکتریهای موجود در دهان مبارزه می‌کند. همچنین،ینک از پوسیدگی دندان و بیماری لثه جلوگیری می‌کند. منابع غذایی حاوی زینک شامل آجیل‌های درختی، شکلات تلخ و سبزیجات می‌باشند.

راه های علمی سفید کردن دندان ها چیست؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...