preloader
Edit Content

درباره ما

دکتر علی شالچی زاده فارغ التحصیل سال ۱۳۸۲ از دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان جراح –دندانپزشک

با ما تماس بگیرید

پیوره دندان چیست/درمان آن به چه صورت است؟

  • خانه
  • -
  • دندان پزشکی
  • -
  • پیوره دندان چیست/درمان آن به چه صورت است؟

علائم بیماری پریودنتیت چیست؟

علایم اصلی بیماری پیوره شامل قرمزی و تورم لثه، خونریزی و یا خروج چرک، بوی بد، لق شدن و یا افزایش لقی یک یا چند دندان، ایجاد فاصله بین دندانها، جدا شدن لثه از دندان و عمیق شدن شیار بین لثه و دندان، تحلیل لثه (گاهاً) و درد مبهم و یا خارش دار بین دندانها هستند. عموما در مراحل اولیه، بیماری لثه بدون درد رخ می‌دهد و بنابراین ممکن است بیمار از پیشروی تدریجی آن غافل شود و یا نتواند به خونریزی گهگاه به هنگام مسواک زدن و یا خوردن غذا توجه کند. بنابراین، برای حفظ و سلامت لثه و دندانها، معاینات دندانپزشکی منظم الزامی است. در بعضی موارد، علیرغم تعمق و عمق شیار لثه، لبه لثه در محل طبیعی خود باقی می‌ماند و پیشرفت بیماری ممکن است در نظر بیمار پنهان بماند.

عامل ایجاد کننده پیوره چیست ؟

عامل ایجاد کننده پیوره، میکروب هایی هستند که در محیط دهان وجود داشته و بصورت یک لایه بیرنگ و چسبنده به هم بر روی سطح دندان و لثه تجمع می یابند. به این لایه بیرنگ که حاوی خرده های غذایی و بزاق بوده و به دندان چسبندگی دارد، پلاک میکروبی، گفته میشود و با کشیدن ناخن بر دندان به زیر ناخن جمع شده و به راحتی با مسواک زدن پاک میشود.

 

سیر بیماری پریودونتیت چگونه است؟

اگر التهاب لثه با عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ماندگار شود عفونت به بافت های عمقی تر چون استخوان لانه دندانی و الیاف نگهدارنده دندان سرایت نموده و باعث تحلیل استخوان و اضمحلال الیاف نگهدارنده شده و نهایتاً منجر به لقی و از دست دادن دندان میگردد.

آیا بیماری پریودونتیت مسری است ؟

خیر، ابتلای این بیماری از طریق سرایت صورت نمیگیرد. علاوه بر استعداد شخصی وجود عامل بوجود آورنده آن که پلاک میکروبی می باشد، لازم است. توصیه میگردد علیرغم غیر مسری بودن بیماری، همیشه از وسایل بهداشتی شخصی استفاده گردد.

آیا عود بیماری لثه حقیقت دارد ؟

در درمان پریودنتیت کنترل و حذف بیماری زمینه ای اصل بوده و ضمناً بیمار باید رعایت کامل بهداشت دهان و دندان را بنماید. بدیهی است که اگر دستورات داده شده در این خصوص عمل نشود، پلاک میکروبی بر روی دندانها تجمع یافته و ممکن است بیماری عود نماید. بنابراین رعایت کامل بهداشت دهان و دندان در پیشگیری آن بسیار اهمیت دارد.

نحوه پیشگیری از بیماری پریودونتیت چگونه است ؟

تمیز کردن دندانها توسط مسواک، نخ دندان و خمیر دندان در جلوگیری از بروز بیماری های لثه بسیار مؤثر است. ضمناً مراجعات منظم هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک توصیه میگردد.

 

درمان چیست ؟

درمان بستگی به شدت بیماری لثه دارد. در مراحل اولیه با یک جرم گیری کامل و تمیز کردن سطح دندان بیماری از بین می رود. در مراحل پیشرفته تر درمان شامل کورتاژ و یا جراحی لثه 5 میباشد. در جراحی لثه، دندانپزشک بعد از بی حس نمودن لثه به آرامی اقدام به برش لثه نموده و آن را کنار میزند و سپس اقدام به برداشتن بافت های بیمار شده و تمیز و صاف نمودن سطح ریشه دندان نموده، ضمناً فرم لثه و استخوان را تصحیح میکند. در خاتمه عمل لثه به جای خود برگردانده شده و بخیه زده میشود و نهایتاً خمیری که پک جراحی نامیده میشود به منظور محافظت، به مدت حداکثر یک هفته بر روی ناحیه عمل شده، گذاشته میشود. در پیوره، عمق شیار بین لثه و دندان که در مواقع طبیعی بین 0/5 تا 1 میلیمتر میباشد، عمیق شده و پاکت Pocket نامیده میشود. پاکت مکان مناسبی برای رشد و فعالیت میکروب هاست. بدیهی است از شرایط بیماری بعلت عمق پاکت، امکان پاک کردن کامل آن با مسواک و نخ دندان و دیگر روش های بهداشتی میسر نمیباشد. لذا، هدف از عمل جراحی لثه، فراهم آوردن شرایطی است که بیمار بتواند دندانها را به راحتی تمیز نماید. بنابراین عمل جراحی لثه یک عمل بازدارنده و ممانعت کننده از پیشرفت بیماری است.

روش‌های طبیعی و خانگی برای درمان پیوره دندان

۱. آبلیمو

آبلیموی خام برای درمان پیوره دندان موثر است. شما می‌توانید نوک انگشت‌تان را به مقداری آبلیمو آغشته کنید و به آرامی آن را در سراسر قسمت‌های لثه ماساژ بدهید. در ابتدا احساس سوزش خواهید داشت اما در نهایت خونریزی را متوقف می‌کند. استفاده‌ی منظم از این ماده به طور قطع اختلال موجود در لثه‌ها و دندان‌ها را بهبود می‌بخشد.

۲. روغن خردل

ماساژ لثه‌ها  با روغن خردل نیز در درمان پیوره دندان موثر است. پس از مسواک زدن دندان‌ها، می‌توانید مقداری روغن خردل بردارید و کمی نمک به آن اضافه کنید. با نوک انگشتان‌تان کمی از این ترکیب را روی لثه قرار داده و بعد ماساژ بدهید. در صورتی که درد بیش از حدی در لثه‌ها احساس کردید، می‌توانید یک گوش‌ پاک‌‌کن یا تکه‌ای پنبه را در این مخلوط خیس کنید و آن را به آرامی روی لثه‌های‌تان ماساژ دهید.

۳. گوآوا

گوآوا به عنوان یک منبع غنی از ویتامین C، تونیکی عالی برای دندان‌های شما محسوب می‌شود. جویدن گوآوای نرسیده با کمی نمک یک درمان خانگی مناسب برای از بین بردن پیوره است. شما همچنین می‌توانید برگ‌های ترد میوه‌ی گواوا را بجوید. این کار دندان‌ها را سالم نگه می‌دارد و خونریزی لثه را متوقف می‌کند.

۴. زاج و پوست انار

این  مورد یک درمان مؤثر برای از بین بردن پیوره دندان است. خیلی ساده ۵۰۰ گرم پوست خشک انار و زاج، فلفل سیاه و نمک اپسوم (۱۰ گرم از هر کدام) را آماده کنید. همه‌ی این مواد را آسیاب کنید تا پودر شوند و بعد آن را الک کنید. برای رسیدن به نتایج مورد نظر، دندان‌های‌تان را دو بار در روز با این پودر به طور مرتب تمیز کنید.

۵. هویج و اسفناج

هویج و اسفناج برای بهداشت دهان و دندان بسیار مناسب هستند. برای استفاده از این دو ماده‌ی خوراکی می‌توانید یک سوپ هویج و اسفناج تهیه کنید و آن را به عنوان بخشی از رژیم غذایی‌تان به طور مرتب مصرف کنید. روش دیگر این است که می‌توانید مقادیر مساوی آب هویج و اسفناج را مخلوط کرده و برای به دست آوردن بهترین نتیجه هر روز این مخلوط را بنوشید.

۶. روغن کنجد

قرقره کردن با روغن کنجد نیز در درمان پیوره موثر است. دهان خود را با روغن کنجد پر کنید و حدود ۱۰ دقیقه آن را نگه دارید. روغن را داخل دهان‌تان چند ثانیه بچرخانید و سپس آن را بیرون بریزید. این کار لثه‌ها را تسکین می‌دهد و خونریزی لثه را متوقف می‌کند. روغن کنجد یکی از بهترین داروهای خانگی برای از بین بردن پیوره دندان است که در درمان سایر مشکلات دندان نیز نیز تاثیر دارد.

۷. روغن کرچک، کافور و عسل

خمیری را با مخلوط کردن ۲۰۰ میلی‌لیتر روغن کرچک، ۱۰۰ میلی‌لیتر عسل و ۵ گرم کافور آماده کنید. یک شاخه‌‌ی کوچک چریش را به این خمیر آغشته کنید و بعد آن را روی دندان‌ها و لثه‌ها بمالید. برای رسیدن به بهترین نتایج ممکن، باید این روش درمانی را به طور منظم انجام بدهید.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *