آیا میدانید عوارض ایمپلنت دندان چیست؟
عوارض ایمپلنت دندان به دو دسته عوارض کوتاه مدت و عوارض بلند مدت تقسیم می شوند.
عوارض کوتاه مدت
عوارض ایمپلنت دندان به صورت کوتاه مدت به ناراحتی ها و مشکلاتی که بعد از عمل بروز کرده و اغلب زود گذر می باشند. این نوع عوارض حالاتی هستند که در چند روز اول بعد از انجام ایمپلنت حادث می شوند. مهم ترین این عوارض شامل درد بعد از عمل، ورم، خونریزی، التهاب و کبودی صورت می باشند.
عوارض بلند مدت
این نوع از عوارض ایمپلنت دندان به مشکلاتی اطلاق می شوند که بعد از گذشت مدت زمان نسبتا طولانی بعد از عمل بروز می کنند. معمولا این مشکلات به دلیل عدم رعایت مراقبت ها قبل و بعد از عمل روی خواهند داد. از جمله این عوارض عبارتند از: شکستگی، عفونت، لق شدن ایمپلنت، کنده شدن روکش و مشکلات سینوسی.
علت درد دندان پس از پر کردن چیست؟
پیشگیری عوارض ایمپلنت دندان
پیشگیری عوارض ایمپلنت دندان
از جمله مهمترین اقدامات جهت جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان عبارتند از:
عدم استفاده از دخانیات
استفاده از دخانیات و مصرف سیگار مهم ترین عامل ایجاد عوارض ایمپلنت دندان است. سیگار به دلیل دارا بودن ماده نیکوتین سبب خونریزی، عفونت، لق شدن ایمپلنت تغییر رنگ دندان ها و کنده شدن روکش آن ها می شود. از این رو عدم مصرف دخانیات بخصوص سیگار تا حد زیادی از بروز این عوارض جلوگیری خواهد کرد.
انتخاب یک پزشک متخصص و با تجربه
مهارت و دانش پزشک در انتخاب و نحوه اجرای ایمپلنت یکی از راه های مهم جهت جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان است. انتخاب پزشک متخصصی که دارای مدرک و گواهی تخصص و فوق تخصص در زمینه انجام ایمپلنت است. همچنین بارها و بارها این عمل را انجام داده باشد به طور حتم تا حد زیادی از بروز عوارض مربوطه جلوگیری می کند. پزشکان متخصص و باتجربه بهترین گزینه برای انجام این عمل می باشند؛ زیرا با تکنیک ها و انواع ایمپلنت آشنایی کافی دارند. از این رو بهترین نوع را با توجه به شرایط بیمار انتخاب می کنند.
استفاده از یک ایمپلنت با کیفیت
یکی دیگر از راه های جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان انتخاب بهترین و با کیفیت ترین نوع ایمپلنت است. ایمپلنت ها در انواع متنوعی موجود می باشند که با توجه به صلاحدید پزشک می توان از با کیفیت ترین و مناسب ترین نوع برای انجام کاشت دندان استفاده کرد.
رعایت نکات مراقبتی قبل و بعد از ایمپلنت
رعایت نکات و موارد مراقبتی مهمترین و بنیادی ترین راه برای جلوگیری از ایجاد عوارض ایمپلنت دندان می باشد. نکات مراقبتی شامل موارد پیش از عمل و بعد از عمل می باشند که هر کدام به نوبه خود از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در صورت رعایت این موارد از ایجاد عوارض کوتاه مدت و بلند مدت بعد از عمل جلوگیری می شود.
۵: روراست بودن با پزشک، روراست بودن با پزشک و جواب دادن به سوالات او در کمال روراستی باعث می شود. پزشک متخصص بهترین تصمیم را درباره انجام عمل ایمپلنت اتخاذ نماید. از این رو در آینده تا حد زیادی از بروز عوارض ایمپلنت دندان جلوگیری خواهد شد.
عوارض انجام ایمپلنت دندان توسط افراد غیر متخصص
عوارض ایمپلنت دندان به دلایل متعددی ایجاد می شوند. یکی از مهم ترین این دلایل انجام عمل توسط افراد غیر متخصص می باشد. عوارض ایجاد شده به این دلیل عبارتند از:
- ایجاد مشکلات سینوسی
- آسیب وارد آمدن به اعصاب فک
- شل و لق شدن و در نهایت کنده شدن ایمپلنت
- آسیب وارد آمدن به استخوان فک
اقدامات مهم در صورت بروز عوارض کاشت دندان
بهترین و موثرترین اقدام در زمان مشاهده عوارض ایمپلنت دندان مراجعه به پزشک می باشد. تا هنگام ملاقات با دندان پزشک بهتر است از جویدن مواد غذایی با ایمپلنت لق شده به طور جدی خود داری کرد. همچنین در صورت افتادن ایمپلنت قطعه کنده شده را دور نیندازید.
بلکه آن را تا زمان مراجعه به پزشک نگه دارید. اگر دچار درد غیر قابل تحمل در قسمت دندان و فک شده اید. حتما از یک مسکن قوی استفاده کنید. همچنین در صورت بروز خونریزی خفیف می توانید از یک گاز استریل جهت بند آوردن خون استفاده کنید.
لازم به ذکر است که در صورت ایجاد خونریزی شدید باید سریعا خود را به پزشک رسانده تا اقدامات موثری برای شما انجام دهند.
از دیگر اقدامات مهم در صورت مشاهده عوارض ایمپلنت دندان استفاده از کمپرس یخ و غرغره کردن آب نمک در زمان مشاهده ورم است. این عمل تا حد زیادی به رفع این مشکل کمک می کند.
چگونه از بروز عوارض ایمپلنت دندان جلوگیری کنیم؟
بهترین راه ها برای جلوگیری از ایجاد عوارض ایمپلنت دندان شامل موارد ذیل می باشند:
- لازم است بیمار در موعد مقرر و در زمان های تعیین شده به پزشک مراجعه کند.
- نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل را جدی بگیرد.
- در صورت مصرف سیگار و مشروبات الکلی از خوردن آن ها حداقل تا ۳ ماه بعد از انجام کاشت پرهیز شود.
- برای تقویت و استحکام هر چه بیشتر استخوان فک از یک رژیم غذایی غنی و سرشار از کلسیم استفاده شود.
- رعایت نکات بهداشتی در خصوص دهان و دندان.
- ترک نمودن عادت دندان قروچه و در صورت عدم توانایی ترک مراجعه به پزشک الزامی است. در این حالت پزشک راه حل مناسبی جهت جلوگیری از این عادت را پیش پای بیمار می گذارد.