روش کاشت ایمپلنت امروزه بسیار پرطرفدار شده است. هنگامیکه دندانی به دلیل آسیب یا بیماری از دست میرود، فرد میتواند عوارضی مانند از دست دادن سریع استخوان، گفتار ناقص یا تغییر در الگوی جویدن را تجربه کند که منجر به ناراحتی میشود. جایگزینی دندان ازدسترفته با ایمپلنت دندان میتواند بهطور قابلتوجهی کیفیت زندگی و سلامت بیمار را بهبود بخشد.
ایمپلنت دندانی شامل بدنه ایمپلنت دندان و اباتمنت ایمپلنت دندانی است و ممکن است شامل یک پیچ ثابتکننده اباتمنت نیز باشد. بدنه ایمپلنت دندان با جراحی در استخوان فک بهجای ریشه دندان قرار میگیرد. اباتمنت ایمپلنت دندان معمولاً توسط پیچ فیکساتور اباتمنت به بدنه ایمپلنت متصل میشود و از طریق لثه به داخل دهان امتداد مییابد تا از دندان مصنوعی متصل شده حمایت کند.
ایمپلنت دندان نوعی راهحل دائمی طولانیمدت برای کسانی است که نیاز به تعویض دندان دارند. ایمپلنت را میتوان بهتنهایی برای جایگزینی یکدندان استفاده کرد. در این شرایط تاجی شبیه دندان طبیعی روی ایمپلنت میرود.
همچنین ممکن است از ایمپلنتهای دندانی بهعنوان جایگزینی برای کل دندانهای دهان استفاده شود. سه قسمت اصلی ایمپلنتهای دندانی را تشکیل میدهند. اینها شامل خود ایمپلنت، اباتمنت و تاج است.
ایمپلنت
خود ایمپلنت مانند ریشه دندان عمل میکند. اینیک پایه تیتانیومی است که معمولاً از تیتانیوم ساختهشده است که با جراحی در فک کاشته میشود.
اباتمنت
اباتمنت برای ثابت نگهداشتن دندان مصنوعی استفاده میشود. این قسمت بالای استخوان فک باقی میماند و روی ایمپلنت پیچ میشود.
تاج
تاج قسمتی است که میبینید و شبیه دندان طبیعی است. تاجها معمولاً از سرامیک ساخته میشوند، اگرچه تغییرات ارزانتری نیز وجود دارد. این به تکیهگاه بسته میشود.
مزایای ایمپلنت
کاشت ایمپلنت دندان مزایای زیادی دارد. برخی از مزایای ایمپلنت عبارتاند از:
اعتمادبهنفس را تقویت کنید تا بتوانید دوباره لبخند بزنید
دائمی هستند(برخلاف پروتزهای مصنوعی که متحرک هستند)
در مقایسه با دندانهای آسیبدیده، غذا خوردن را آسانتر میکند
میتواند به جلوگیری از کاهش تراکم استخوان فک در اثر از دست دادن دندان کمک کند
ظاهر جوان تر به فرد می دهد (بدون ظاهر افتادگی معمولی در افراد کم یا بدون دندان)
اینها تنها چند مزیت است. کاشت ایمپلنت دندان است وبر اساس موقعیت منحصربهفرد شما ممکن است مزایای بیشتری داشته باشد.
عوامل مؤثر بر طول عمر ایمپلنتهای دندانی
همانطور که در بالا ذکر شد، ایمپلنتهای دندانی بهطور متوسط 25 سال دوام میآورند. دلایل زیادی وجود دارد که ایمپلنت ممکن است کمتر یا بیشتر از این طول عمر متوسط دوام بیاورد. این دلایل در زیر موردبحث قرارگرفته است.
بهداشت دهان
افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت میکنند، ایمپلنتهایشان دوام بیشتری خواهد داشت. این بدان معناست که شما باید حداقل دو بار در روز دندانهای خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. معاینات منظم دندانپزشکی نیز مهم است.
غذا خوردن و عادات جویدن
غذاهای شیرین، چسبنده یا سفت میتوانند بر طول عمر ایمپلنت شما تأثیر منفی بگذارند. دندانپزشک شما احتمالاً به شما خواهد گفت که حداقل تا زمانی که بهبودی دهان شما طول میکشد از این موارد اجتناب کنید. فشردن فک یا جویدن سخت نیز میتواند طول عمر ایمپلنت شمارا کاهش دهد.
مهارت دندانپزشک
مهارت دندانپزشک انتخابی شما نیز در طول عمر ایمپلنت شما مؤثر است. ایمپلنتی که در جای مناسبی قرار نگرفته یا نامناسبی دارد، بهاندازه ایمپلنتی که بامهارت و مراقبت دقیق روی آن قرار دادهشده است، دوام نخواهد آورد. در مجموعه ARdental کادر مجرب در مکانی آرام و دوست داشتنی گرد هم آوردهایم تا به مراجعین محترم نهایت رضایت را داشته باشند