preloader
Edit Content

درباره ما

دکتر علی شالچی زاده فارغ التحصیل سال ۱۳۸۲ از دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان جراح –دندانپزشک

با ما تماس بگیرید

عمر کامپوزیت دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

  • خانه
  • -
  • زیبایی
  • -
  • عمر کامپوزیت دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

موضوع این مقاله در مورد عمر کامپوزیت دندان است اما قبل از آن در مورد ماهیت کامپوزیت دندان و مراحل انجام کامپوزیت دندان صحبت می‌شود. امروزه دنیای زیبایی به‌قدری گسترده است که نمی‌توان مانند گذشته چارچوب خاصی برای آن تعریف کرد، زیرا سلیقه‌ها و تعریف زیبایی کاملاً متفاوت است، اما همچنان یک نکته برجسته دارد و آن‌هم لبخند زیبا است. عوامل مختلفی مانند سیگار کشیدن، ژنتیک، آب ناسالم، تصادفات و … باعث آسیب دندان می‌شود همین دلایل می‌تواند منجر به لبخند زشت و درنتیجه کاهش اعتمادبه‌نفس شود!

مطمئناً همه به دنبال دندان‌های سفید، خط‌دار و متناسب هستند. روش‌های مختلفی برای داشتن چنین لبخندی وجود دارد که یکی از بهترین و برجسته‌ترین روش‌ها کامپوزیت دندان است. می‌توان گفت در این تکنیک پیوند شیمیایی با دندان برقرار می‌شود. این به این دلیل است که در مقایسه با سایر درمان‌های زیبایی دندان بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر است. البته باید توجه بر طول عمر کامپوزیت دندان نیز داشت.

کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت به طیف وسیعی از درمان‌های زیبایی و ترمیمی دندان اشاره دارد. چیزی که ما به‌عنوان کامپوزیت دندان می‌شناسیم، درواقع رزین کامپوزیت نامیده می‌شود که بهروش‌های مختلفی در دندانپزشکی استفاده می‌شود. می‌توان گفت کامپوزیت تکنیکی است که در آن از مواد همرنگ دندان استفاده می‌شود که از پلیمر ساخته‌شده‌اند. با استفاده از تکنیک کامپوزیت دندان می‌توان یک سری مشکلات دندانی را حل کرد که عبارت‌اند از:

  1. برخی ناهنجاری‌ها
  2. بلند کردن و بزرگ کردن دندان‌های کوچک
  3. اصلاح جزئی دندان‌ها
  4. سطح و لبه دندان‌ها را اصلاح کنید
  5. جایگزینی پرکردگی‌های قدیمی دندان یا پر کردن دندان‌های تازه پوسیده.
  6. فضاهای بین‌دندانی: گاهی اوقات بین دندان‌ها فاصله‌هایی ایجاد می‌شود که ظاهر ناخوشایندی دارند. با کامپوزیت دندان می‌توان فاصله بین دندان‌ها را بسته کرد.
  7. شکستگی دندان: ترمیم پرکردگی‌ها و ترک‌های جزئی در دندان‌ها. در برخی موارد ممکن است دندان در اثر تصادف شکسته و نظم دندان‌ها را مختل کند.
  8. یک سری از انواع دررفتگی دندان: تغییر شکل و نامنظمی دندان‌ها در برخی موارد با کامپوزیت دندان قابل‌حل است. نیاز است.
  9. برخی از انواع تغییر رنگ دندان: سفید کردن دندان به‌خصوص در مواردی که تغییر رنگ دندان با هیچ روشی برطرف نمی‌شود و با روش‌های دیگر قابل‌رفع نیست. این تغییر رنگ‌ها را می‌توان با کامپوزیت پنهان کرد.

این‌ها مشکلات دندانی هستند که با تکنیک کامپوزیت دندان قابل‌حل هستند

مراحل قبل از انجام کامپوزیت دندان

قبل از انتخاب و اجرای این تکنیک ابتدا باید دانست که آیا کاندیدای مناسبی برای انجام این روش است یا خیر. هزینه‌ها، تعداد جلسات درمانی و پرسیدن سوا لاتی از قبیل عمر کامپوزیت دندان و بررسی نتایج به‌دست‌آمده و … همگی در جلسه‌ای به نام مشاوره با دندان‌پزشک انجام می‌شود.

در این جلسه دندان‌پزشک با معاینات لازم علاوه بر پاسخگویی به سؤالات فرد، مطمئن می‌شود که فرد ازنظر سلامت لثه مشکلی جز مشکلات دندانی نداشته باشد. در ابتدا فرد مورد معاینه کامل دهان قرار می‌گیرد. در صورت مشاهده التهاب باید قبل از شروع کار برداشته شود و سپس برای کامپوزیت دندان اقدام شود. همچنین در این جلسه خواسته فرد موردبررسی قرار می‌گیرد و انتظارات وی از کامپوزیت دندان مشخص می‌شود.

عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

در مقایسه با بقیه متدهای پرکننده‌های کامپوزیت ممکن است به‌اندازه کافی قوی به نظر نرسند؛ اما در واقعیت، آن‌ها کاملاً انعطاف‌پذیر هستند و می‌توانند چندین سال دوام بیاورند. بیشتر پر کردن کامپوزیت می‌تواند حداقل 7-10 سال بدون هیچ مشکلی دوام بیاورد. در بسیاری از موارد، آن‌ها می‌توانند تا 10 سال یا بیشتر دوام بیاورند.

عوامل مؤثر بر طول عمر کامپوزیت دندان

عمر کامپوزیت دندان چقدر است
عمر کامپوزیت دندان چقدر است

عوامل متعددی بر عمر کامپوزیت دندان تأثیر می‌گذارند ازجمله:

  1. مکان دندان

پرکردگی‌های کامپوزیت اگر در دندان‌های آسیاب شما قرار گیرند ممکن است سریع‌تر فرسوده شوند. اگر پر کردن بر روی دندان‌هایی انجام شود که فشار بیشتری مانند جویدن و گاز گرفتن دارند، پرکردگی‌های کامپوزیتی ممکن است تا این اندازه دوام نداشته باشند.

  1. اندازه پر کردن

پرکردگی‌های کوچک‌تر عمر بیشتری دارد. اگر حفره بزرگ باشد، احتمال بروز مشکلات در مراحل اولیه پر کردن کامپوزیت بیشتر می‌شود وبر طول عمر کامپوزیت دندان تأثیر می‌گذارد.

  1. عادات خوردن و آشامیدن شما

غذاهایی که می‌خورید نه‌تنها روی دندان‌های شما بلکه بر پرکردگی‌های کامپوزیت نیز تأثیر می‌گذارد!

غذاها و نوشیدنی‌های شیرین یا اسیدی می‌توانند خطر فرسایش مینای دندان را افزایش دهند. این به‌نوبه خود باعث تضعیف نگه‌داشتن پرکردگی‌های کامپوزیتی در اطراف ناحیه آسیب‌دیده می‌شود و ممکن است بر عمر کامپوزیت دندان تأثیر بگذارد

درحالی‌که پرکننده‌های کامپوزیت بادوام هستند، غذاهای خاصی وجود دارند که می‌توانند باعث فرسودگی سریع‌تر یا حتی آسیب دیدن آن‌ها شوند. توصیه می‌شود از غذاهایی که بیش‌ازحد سفت یا جویدنی هستند باید پرهیز کرد. برخی از چیزهایی که باید مراقب آن‌ها باشید عبارت‌اند از آب‌نبات‌های سفت، میوه‌های خشک، غذاهای صمغی، آجیل و یخ. حتی اگر این غذاها فوراً به مواد غذایی آسیب نرسانند، خوردن مداوم آن‌ها می‌تواند باعث فرسودگی سریع‌تر آن شود.

  1. دندان‌قروچه

آیا اغلب دندان‌های خود را به هم می‌سایید یا فشار می‌دهید؟

دندان‌قروچه عارضه‌ای است که در آن فرد دندان‌های خود را به هم‌فشار می‌دهد یا فشار زیادی به دندان‌ها وارد می‌کند. این باعث فرسودگی و کاهش عمر کامپوزیت دندان می‌شود و ممکن است سریع‌تر فرسوده شود.

  1. روال بهداشت دهان و دندان شما

درست مانند دندان‌های طبیعی شما، رعایت بهداشت دهان و دندان برای سلامت دهان و دندان و طول عمر کامپوزیت دندان شما ضروری است. بی‌توجهی به بهداشت معمول دهان و دندان می‌تواند منجر به پوسیدگی جدید در اطراف پرکردگی شما و به خطر انداختن آن شود. بهداشت نامناسب دهان نیز احتمال ایجاد حفره در دندان‌های دیگر شمارا افزایش می‌دهد.

  1. تکنیک‌های دندانپزشکی مورداستفاده برای قرار دادن پرکننده‌های کامپوزیت شما

نحوه انجام کار پر کردن کامپوزیت شما تعیین‌کننده مدت‌ زمان عمر کامپوزیت دندان شما است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...