پیوند استخوان روشی ضروری برای کسانی است که استخوان فک آنها در اثر از دست دادن دندانها، تحلیل رفته است. طی این روش، مواد استخوانی در نواحی از فک قرار می گیرند که برای پشتیبانی از ایمپلنتها، مناسب نیستند. پیوند استخوان باعث میشود که استخوان فک دوباره به حجم و تراکم کافی برسد. در این روش، پایهای محکم و پایدار برای ایمپلنت دندانی قرار میگیرد و دندانپزشک میتواند ایمپلنتها را با موفقیت در فک جای دهد.

یکی از اقداماتی که در حوزه دندانپزشکی برای بهبود سلامت استخوان فک یا برای روشهای همانند ایمپلنت دندان انجام میشود، جراحی پیوند استخوان دندان نام دارد. شاید با شنیدن این مطلب کمی تعجب کنید که آیا امکان پیوند استخوان در داخل دهان وجود دارد؟ این روش چگونه انجام میشود؟ آیا با عوارض جدی همراه خواهد بود؟ شاید شما زمانی که به متخصص مراجعه کنید، از شما بخواهد براساس مشکلی که دارید، جراحی پیوند استخوان دندان را انجام دهید. پس باید اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید. توصیه میکنیم تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.
جراحی پیوند استخوان ایمپلنت دندان
بهطور کلی جراحی پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان به این گونه است که، استخوان را از بدن خود شما یا از بانک اهدای استخوان به ناحیه هدف در داخل استخوان فک پیوند میکنند. هدف از این کار، افزایش ضخامت استخوان فک است.
متخصص در جراحی پیوند استخوان دندان میتواند از استخوان قسمتهای دیگر فک، استخوان لگن یا استخوان جمجمه شما استفاده کند. اما امکان استفاده از بانک استخوان اهدایی نیز وجود دارد. در واقع در برخی از کلینیکها، استخوان بدن افراد دیگر که از نظر سلامتی هیچ مشکلی ندارند، ذخیره شده است. برای مواردی همانند پیوند استخوان دندان یا جراحی لیفت سینوس دندان میتوان از این بانک استفاده کرد.
اهمیت پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
اما حتما این سوال برای شما به وجود آمده است که چرا برخی از افراد باید حتماً جراحی پیوند استخوان دندان را انجام دهند؟
- شاید شما میخواهید ایمپلنت دندان را انجام دهید ولی به دلیل اینکه ضخامت استخوان فک نازک است، امکان نصب پایه ایمپلنت در داخل استخوان وجود ندارد. پس حتماً باید پیوند استخوان دندان را انجام دهید.
- بعضی از افراد به دلیل تحلیل رفتن استخوان فک، در جویدن غذا دچار مشکل هستند و همین مسئله بر روی گوارش آنها تاثیر گذاشته است. در حالی که اگر پیوند استخوان فک انجام شود و وضعیت
استخوان فک بهبود یابد، این مشکل برطرف میشود. - یکی دیگر از اهداف جراحی پیوند استخوان دندان، تغییر شکل استخوان فک و در نتیجه برطرف کردن نواقصی است که در چهره وجود دارد. اگر فک بیش از اندازه کوچک باشد، با پیوند استخوان میتوان فرم فک را تغییر داد. این مسئله به شدت بر روی زیبایی چهره تاثیر میگذارد.
- یکی از مهمترین دلایل جراحی پیوند استخوان دندان، بحث لق شدن دندانها است. فرض کنیم که شما به تازگی دندانی را ایمپلنت کردهاید یا یکی از دندانهای خود را کشیدهاید. به دلیل اینکه استخوان فک تحلیل رفته و ریشه دندانهای مجاور لق شده است، هر آن احتمال شکستن و افتادن آنها وجود دارد. در چنین شرایطی باید برای ثابت کردن دندانهای مجاور، حتما باید جراحی پیوند استخوان را انجام دهید.
انواع جراحی پیوند استخوان
شاید بعد از عکسبرداری از استخوان فک، متخصص به این نتیجه برسد که شما حتماً باید جراحی پیوند استخوان دندان را انجام دهید. براساس شرایط شما، یکی از روشهای زیر را انتخاب خواهد کرد:
- جراحی پیوند استخوان دندان از بدن خود (اتوگرافت)
- جراحی پیوند استخوان دندان اهدایی (آلوگرافت)
- جراحی پیوند استخوان دندان از بدن حیوان(زنوگرافت)
- جراحی پیوند استخوان دندان آلوپلاستیک
مراقبت های بعد از جراحی پیوند استخوان دندان
- برای اینکه ورم در ناحیه درمان کاهش پیدا کند، از کمپرس سرد استفاده کنید.
- تا زمانی که متخصص از شما میخواهد، به هیچ عنوان نباید به سراغ غذاهای سخت بروید و فقط باید غذاهای نرم را استفاده کنید.
- آنتیبیوتیکهای تجویز شده را مصرف کنید تا عفونت اتفاق نیفتد.
- باید طبق نظر متخصص از دهانشویه استفاده کنید تا میکروبهایی که در داخل دهان وجود دارند از بین بروند و عفونت شما را تهدید نکند.
- در جلسات معاینه طبق نظر متخصص شرکت نمایید.
هزینه جراحی پیوند استخوان ایمپلنت چقدر است؟
دغدغه تمامی کسانی که طبق نظر متخصص باید جراحی پیوند استخوان فک را انجام دهند، بحث قیمت پیوند استخوان ایمپلنت است که باید برای این منظور بپردازند. عوامل موثر بر هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت عبارتند از:
- سابقه کاری جراح در حوزه جراحی پیوند استخوان دندان چقدر است؟ مسلماً متخصصان باسابقه نسبت به دندانپزشکان تازه کار، هزینه بیشتری دریافت میکنند.
- کلینیک در کدام قرار گرفته است؟ هر چه فاصله شما با کلینیک زیاد باشد، هزینه رفت و آمد افزایش مییابد.
- متخصص کدام یک از روشهای پیوند استخوان فک را انتخاب کرده است؟
- شما به چه میزان جراحی پیوند استخوان فک نیاز دارید؟
چون جراحی پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان جنبه درمانی دارد، بنابراین میتوانید بخشی از هزینهها را از شرکتهای بیمه دریافت کنید. توصیه می شود برای مشاوره و کسب اطلاعات مورد نیاز در مورد هزینه پیوند استخوان فک پایین، فک بالا و جزئیات تکمیلی با کارشناسان کلینیک تماس بگیرید.
پیوند استخوان ایمپلنت دندان در قیطریه
اگر لازم است جراحی پیوند استخوان ایمپلنت شمال تهران را انجام دهید و به دنبال یک متخصص حرفهای در قیطریه هستید، کلینیک دندانپزشکی دکتر شالچی زاده به صورت تخصصی در زمینه کاشت ایمپلنت و پیوند استخوان فک پایین و بالا فعالیت دارد که می توانید برای مشاوره با کارشناسان ما در مجموعه در ارتباط باشید. در جلسه مشاوره که برای شما برگزار میشود متخصص باید وضعیت استخوان فک شما را بررسی کند و اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار میدهد. هر سوالی دارید، از متخصص بپرسید تا با خیال راحت بتوانید این اقدام درمانی را انجام دهید. شما تحت نظر دکتر شالچی زاده میتوانید بهترین تجربه را از جراحی پیوند استخوان ایمپلنت داشته باشید.