ترمیم دندان، روشی درمانی برای بازسازی دندانهای آسیب دیده یا پوسیده است. در این فرایند درمانی، دندانپزشک از مواد کامپوزیتی برای پر کردن نواحی آسیب دیده استفاده میکند و انتخاب مواد نیز بستگی به حجم آسیب دیدگی دندانها دارد همچنین در صورت امکان، مواد به طور دقیق با رنگ دندان انتخاب میشوند تا پس از پر شدن دندان، ظاهر طبیعی آن حفظ شود. با ترمیم دندان، از مشکلات بیشتر و آسیب دیدن عصب دندان جلوگیری میشود و هزینههای شما را نیز کمتر میکند همچنین در طولانی مدت هم به حفظ سلامت دهان و دندان شما کمک میکند.

دندان هایی که دچار پوسیدگی شدهاند یا در اثر ترک خوردگی و شکستگی آسیب دیدهاند باید به روشی مناسب ترمیم شوند. برای ترمیم این دسته از دندانها روش های مختلفی وجود دارد. در صورتی که دندانها ترمیم نشوند علائمی مانند درد، کیست و عفونت یا بوی بد دهان را نشان میدهند. در بهترین کلینیک دندان در شمال تهران که زیر نظر دکتر شالچی زاده است میتوانید ترمیم انواع دندان های خود را به روشی مطمئن و تضمین شده انجام دهید. همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد انواع روش های ترمیم دندان های آسیبدیده کسب کنید.
انواع روش های متداول برای ترمیم دندان
زمانی که برای معاینات پزشکی مراجعه میکنید، دندانپزشک میتواند از روی ظاهر دندان یا با ابزاری به نام اکسپلورر دندان های پوسیده را تشخیص دهد. البته ممکن است وی شما را برای عکسبرداری نیز ارجاع دهد. در عکس دندان، قسمت هایی که پوسیده و آسیبدیده میباشند کاملا مشخص و واضح هستند. دندانپزشکان به روش های زیر در بهترین دندانپزشکی در قیطریه اقدام به ترمیم انواع دندان های پوسیده میکنند:
ترمیم دندانها به روش فلوراید تراپی و فیشورسیلانت تراپی
گاهی پوسیدگی دندانها به قدری جزئی است که با چشم قابل تشخیص نیست. بنابراین هم کودکان و هم بزرگسالان در این مرحله از آسیب دندانها میتوانند با انجام فلوراید تراپی مانع پوسیدگی بیشتر دندانها شوند. در این روش فلوراید را به صورت موضعی به سطح دندانها اعمال میکنند. مشکلی هم پیش نمیآید که این ماده با دندان های سالم دیگر برخورد داشته باشد یا روی آنها نیز اعمال شود. در مواردی که قصد داشته باشند از پوسیدگی دندان پیشگیری کنند، فیشورسیلانت تراپی را انجام میدهند تا مانع از پوسیدگی های دندانی در آینده شوند. شما میتوانید این روش را به تنهایی انجام دهید یا پس از فلوراید تراپی به سراغ آن بروید.
ترمیم دندان های آسیبدیده با پر کردن
زمانی که پوسیدگی دندان پیشرونده باشد اما آسیب آن هنوز به مغز دندان یا پالپ نرسیده باشد، لازم است دندانپزشک آن را بدون عصبکشی پر کند. به طور معمول شکست های دندانی یا پوسیدگی عمقی میتواند باعث ایجاد چنین آسیب هایی در دندان گردد. علائم آن نیز میتواند آبسه دندان و لثه، بوی بد دهان و درد یا حساسیت باشد. پر کردن دندان به عنوان روش ترمیم مستقیم یکی از رایجترین راهکارها است که برای ترمیم استفاده میشود. در این روش آسیب های جزئی را تراش میدهند و سپس دندان را با کامپوزیت یا آمالگام پر میکنند.
ترمیم پوسیدگی های دندان با باندینگ کامپوزیت
اگر پوسیدگی دندان به صورت جزئی بوده و در حد ترک یا شکستگی است بهترین روش برای ترمیم آن میتواند باندینگ کامپوزیت باشد. در این روش ماده کامپوزیت به محل شکسته شدن دندان متصل میشود. لازم است که دندانپزشک برای باندینگ کامپوزیت ابتدا سطح دندان را تمیز نموده و سپس کامپوزیت را لایهلایه روی آن قرار دهد تا مانند یک چسب بتواند قطعات شکسته را به هم بچسباند و لایه خارجی آن نیز سطح بیرونی دندان را بپوشاند. این روش میتواند بهترین راه جهت ترمیم دندان های جلویی و خلفی باشد.
ترمیم دندان های آسیبدیده به روش اینله و آنله
ترمیم دندان های خلفی یا آسیاب به دو روش اینله و آنله انجام میشوند. دندان های آسیاب ممکن است پس از برخورد سطح جونده با یکدیگر دچار آسیب یا حتی شکستگی شوند. اگر شکستگی سطحی و حتی گسترده باشد با روش اینله اقدام به ترمیم میکنند. در مواردی که لبه های دندانی نیز دچار آسیب و پوسیدگی باشند از روش آنله برای ترمیم استفاده میکنند. برای این روش های ترمیمکنندگی از دندان های آسیاب قالب تهیه نموده و آن را به لابراتوار میفرستند تا ترمیمها را ساخته و سپس دندانپزشک بتواند آنها را نصب کند. به همین دلیل این دو روش را جزو ترمیم های غیرمستقیم میدانند.
عصبکشی برای ترمیم دندان های پوسیده
اگر آسیب دندان به قدری زیاد باشد که پالپ یا مغز آن را نیز درگیر کند از عصبکشی برای ترمیم آن استفاده میکنند. برای عصبکشی، دندانپزشک پالپ را برداشته و عصب های ریز و رگ های خونی آن را حذف میکند. سپس سطح داخلی تمیز و ضدعفونی میشود تا بتواند کانالها را با مواد لاستیکی دندان پر نموده و از ورود باکتری به دندان جلوگیری کند. کسانی که دندان خود را عصبکشی میکنند در برخی موارد نیاز به روکش دارند تا استحکام آن بیشتر شود. دندان هایی که عصبکشی میشوند به نوعی مرده هستند و دیگر هیچ دردی احساس نمیکنند.
ترمیم دندان آسیبدیده با ونیر
ونیرها جزو روکش های زیبایی هستند که روی دندان نصب میشوند تا لب پریدگی، فاصله، تغییر رنگ و ترک آنها را بپوشاند. این نوع ترمیم برای دندان های جلویی مناسب است و به طور کلی بیشتر به منظور یکدست کردن دندان های بد شکل و با اهداف زیبایی انجام میشود. ترمیم به روش ونیر برای کسانی مناسب است که دندان آنها آسیب دیدگی های جزئی دارد.
ترمیم دندان به روش بریج
این روش برای کسانی که دندان خود را از دست دادهاند مطلوب است و برای پر کردن جای دندان از دست رفته از بریج یا دندان مصنوعی استفاده میکنند. در ترمیم به روش بریج، یک دندان مصنوعی را در جای خالی دندان میگذارند تا به کمک دندان های اطراف خود بتواند استوار بماند. بریجها چهار نوع اصلی دارند که معروفترین آنها بریج بر پایه ایمپلنت است. ایمپلنتها با کمک جراحی در جای خالی دندان کاشته میشوند.
ترمیم دندان از دست رفته با ایمپلنت
افرادی که نمیخواهند از دندان های مصنوعی متحرک به جای دندان های از دست رفته خود استفاده کنند میتوانند روش ایمپلنت را امتحان نمایند که شامل قرار دادن یک ریشه مصنوعی دندان در داخل لثه است. این ریشه مصنوعی داخل فک قرار گرفته و دندان مصنوعی یا تاج آن را درون خود نگه میدارد. کسانی که لثه و فک سالمی دارند، بهداشت دهان و دندان را رعایت میکنند و به مصرف سیگار و الکل اعتیاد ندارند کاندیداهای مناسبتری برای انجام ایمپلنت هستند.
جمع بندی
دندان های سالم جزو سرمایه های فردی هستند که باید در حفظ آنها کوشا باشید. اما در صورتی که به هر دلیلی این دندانها از دست بروند با روش های مختلفی میتوانیم آنها را ترمیم کنیم. پوسیدگی های جزئی با فلوراید تراپی یا پر کردن ترمیم میشوند و در مواردی که آسیب دندانی بیشتر است از عصبکشی دندان، ایمپلنت یا بریج استفاده میکنند تا دندان آسیبدیده یا پوسیده دوباره به طور عادی کار خود را انجام دهد.
در این مطلب انواع روش های ترمیم دندان های آسیب دیده را بررسی کردهایم که شما میتوانید در بهترین کلینیک ترمیم دندان در قیطریه این خدمات را با قیمت مناسب و کیفیت بالا دریافت کنید. در کلینیک دکتر شالچی زاده از متریال اورجینال و دستگاه های جدید برای ترمیم های دندانی و انواع خدمات دیگر استفاده میشود. در وب سایت این مجموعه میتوانید اطلاعات زیادی در خصوص خدمات ارائه شده به دست بیاورید یا به صورت آنلاین نوبت خود را رزرو نمایید.