preloader
Edit Content

درباره ما

دکتر علی شالچی زاده فارغ التحصیل سال ۱۳۸۲ از دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان جراح –دندانپزشک

با ما تماس بگیرید

تفاوت لمینت و کامپوزیت چیست؟ انواع و مزایا و معایب آنها چیست؟

  • خانه
  • -
  • دندان پزشکی
  • -
  • تفاوت لمینت و کامپوزیت چیست؟ انواع و مزایا و معایب آنها چیست؟

تفاوت لمینت و کامپوزیت چیست؟

یک لبخند زیبا یکی از اجزای اصلی جذابیت است و تأثیر قابل توجهی در عزت نفس و اعتماد به نفس فرد دارد. ظاهر دندان‌ها نقش مهمی در جذابیت و جوان‌تر به نظر رسیدن افراد ایفا می‌کند. اگر شما به هر دلیلی احساس ناراحتی از فضاهای ناهموار بین دندان‌های خود دارید، حل کردن این مشکل میسر است. در حوزه دندانپزشکی، لمینت و کامپوزیت دندان دو روش زیبایی دندان‌ها هستند. این دو روش شامل استفاده از روکشی نازک و رنگی هستند که به جلوی دندان‌ها متصل می‌شوند و مشکلات مختلف دندان را رفع می‌کنند. انتخاب بین روش لمینت و کامپوزیت بستگی به معیارهای مختلفی دارد. قبل از انتخاب یک روش خاص، بهتر است که با روکش لمینت و کامپوزیت آشنا شده و معیارهای مختلف را در نظر بگیرید. این انتخاب، یک عامل مهم در موفقیت استفاده از روش‌های لمینت و کامپوزیت محسوب می‌شود.

(در انتهای مطلب طی ویدیدیی توسط جناب دکتر شالچی زاده توضیحات تکمیلی خدمتتون ارائه شده)

مزایای روکش لمینت و کامپوزیت دندان

یکی از مهمترین عوامل موثر در اختلاف قیمت لمینت و کامپوزیت، انتخاب روکش مناسب دندان است. عمده‌ترین مزیت روکش کامپوزیت نسبت به لمینت، هزینه پایین‌تر آن است. به طور میانگین​​، لمینت‌ دارای اختلاف قیمتی دو برابر بیشتر از روکش کامپوزیت می‌باشد‌ که برای برخی از افراد بسیار مهم است‌، زیرا بیشتر درمان ها توسط بیمه پوشش داده نمی‌شوند‌.

بله، تفاوت مدت زمان انجام بین روکش لمینت و کامپوزیت دندان صحیح است. کامپوزیت دندان معمولاً در یک جلسه ویزیت به طور کامل انجام می‌شود، در حالی که لمینت سرامیکی نیاز به دو الی سه هفته زمان دارد.

برای انجام روکش کامپوزیت، دندانپزشک دندان‌ها را با پوششی از نوع رزین پوشانده و لایه‌های اضافی رزین روی آن قرار می‌دهد. سپس با تراشیدن رزین اضافی، شکل دندان بهینه می‌شود. در نهایت، رزین با استفاده از نوری شدید سخت می‌شود و روکش‌ها جلا پیدا می‌کنند. برای داشتن ظاهری طبیعی، روکش‌های کامپوزیت صیقل داده می‌شوند تا شبیه دندان واقعی به نظر بیایند. این روش نیاز به تراشیدن دندان ندارد و در یک جلسه انجام می‌شود.

در مورد روکش لمینت سرامیکی، ابتدا دندانپزشک کمی از مینای دندان را تراش می‌دهد و سپس قالب‌هایی برای ساخت روکش دندان استفاده می‌کند. این قالب‌ها به آزمایشگاه ارسال می‌شوند و پس از دو هفته روکش‌های لمینت آماده می‌شوند. در نهایت، دندانپزشک روکش لمینت را روی دندان شما چسبانده می‌کند.

بنابراین، لمینت سرامیکی نیازمند زمان بیشتری برای انجام است و شامل مراحل قالب‌گیری و تحویل روکش‌های سفارشی است که در آزمایشگاه انجام می‌شود. در عوض، روکش کامپوزیت در یک جلسه انجام می‌شود.

آیا میدانید درد عصب با روش های خانگی هم قابل درمان است؟

  • برگشت پذیری

روش لمینت و کامپوزیت از نظر میزان برگشت پذیری نیز با یکدیگر متفاوت هستند. خوب است بدانید که مهمترین مزیت درمان روکش کامپوزیت نسبت به لمینت، قابلیت برگشت پذیری آن می باشد. زیرا برای انجام باندینگ (کامپوزیت) نیازی به تراشیدن دندان نیست و می توان بعد از مدتی روکش ها را از دندان جدا کرد و از دندان های طبیعی خود استفاده کرد، اما به دلیل تراشیدن دندان در درمان لمینت دیگر نمی توان از دندان های طبیعی خود بهره برد. در واقع روش لمینت دندان (ونیر پرسلین) قابلیت برگشت پذیری ندارد.

  • طول عمر لمینت و کامپوزیت

فکر می‌کنید از نظر طول عمر لمینت و کامپوزیت، کدام یک برای شما بهتر است؟ هر چند روکش کامپوزیت دارای مزایای زیادی است‌، اما از نظر ماندگاری با روش لمینت قابل مقایسه نیست. با وجود پیشرفت انجام شده در طی سالیان دراز برای ماده رزین، اما ماده به کار رفته در روش لمینت، بسیار قویتر از رزین کامپوزیت است. لازم به ذکر است که لمینت به طور میانگین چیزی حدود ​​۱۰-۱۵ سال مقاومت داشته و دوام می‌آورد‌، هر چند با رعایت بهداشت دهان و دندان و پیروی از دستورالعمل‌های دندانپزشک، حتی می‌توان برای مدت طولانی‌تری از آنها استفاده کرد. روکش کامپوزیت تمایل به ماندگاری حدود نیمی‌ از زمان‌، یعنی چیزی حدود ۵-۷ سال دارد.با توجه به مطالب بیان شده، اگر به فکر جایگذاری روکش هستید بسیار مهم است که تفاوت طول عمر و قیمت لمینت و کامپوزیت را با یکدیگر در نظر بگیرید. در واقع، در حالی که ممکن است کامپوزیت‌ها‌ نصف لمینت قیمت داشته باشند‌، اما آنها فقط به اندازه نصف عمر لمینت دوام می‌آورند.

عوارض لمینت و کامپوزیت

اکثر دندانپزشکان اتفاق نظر دارند که روش لمینت‌، زیبایی‌ طبیعی‌ مشابه با دندان‌های اصلی برای شما فراهم می کنند. این روش زیبایی دندانپزشکی، از نظر کیفیت، دارای شفافیتی کاملا مشابه مینای دندان شما است. همچنین، روش لمینت به علت بالا بودن استحکام ماده و لعاب مصرفی پس از درمان، در مقابل لکه‌ شدن و خراشیدگی بسیار مقاوم می‌باشد. این در حالی است که روش روکش کامپوزیت، از درجه تخلخل بالاتری برخوردار است. بنابراین، این روکش در معرض خطر لک شدن قرار دارد‌. به همین خاطر، به منظور جلوگیری از ایجاد لک توسط برخی از مواد غذایی به وجود آورنده لک در دندان، ضروری است تا رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. علاوه بر این، برای داشتن دندان‌هایی به زیبایی دندان اصلی، روکش کامپوزیت باید پرداخت شود.

در روش لمینت ممکن است بیمار بیشتر از روش کامپوزیت درگیر باشد و اغلب اوقات افراد به علت انتظار برای ساخت روکش ها در آزمایشگاه دچار خستگی مفرط می‌شوند. با این وجود دندانپزشکان در تلاش هستند تا از فناوری CAD / CAM برای ساخت استفاده کنند. اگر به دنبال استفاده از روش روکش لمینت و کامپوزیت هستید، خوب است بدانید که بررسی انواع مختلف فناوری‌های در دسترس دندانپزشک شما، از اهمیت بالایی برخوردار است.

انواع کامپوزیت دندان و مزایای آنها

 

روش روکش کامپوزیت دندان دارای انواع مختلفی از جمله کامپوزیت درشت دانه، ریز دانه، هیبرید، نانو کامپوزیت و … می باشد که در ادامه به صورت مختصر توضیح داده شده است:

کامپوزیت درشت دانه و یا ماکروفیل دارای ذراتی به ابعاد ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر می‌باشد که بزرگی ابعاد ذرات تاثیر فوق‌العاده‌ای در مقاومت کامپوزیت دارد. این در حالی است که در روش ریز دانه (میکروفیل) ابعاد ذرات به ۱۰۰ نانومتر می رسد. در این روش دوام کامپوزیت کمتر از روش درشت دانه است، اما سهولت انجام امر پولیش کردن از جمله مزایای آن است. روش هیبریدی یا ترکیبی، ابعاد ذرات ما بین دو روش قبلی یعنی چیزی حدود ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر و همچنین تا ۴۰ نانو متر هستند. فیلر بالای مواد پرکننده منجر به افزایش مقاومت آنها در برابر ساییده شدن می شود. اما عیب این روش، کاهش یافتن زیبایی روکش با گذشت زمان و در اثر استهلاک است. نانو کامپوزیت نیز از جمله روش های جدید روکش است که ابعاد ذرات حدود ۲۰ نانومتر است. به علت تجمع ذرات ریز و تشکیل ذرات با ابعاد بزرگتر، مقاومت در برابر سایش، امکان پولیش و محکم بودن کامپوزیت افزایش پیدا کرده است. از بین روش‌های بیان شده، به احتمال زیاد روکش نانو کامپوزیت بهترین گزینه است.

انواع لمینت دندان و مزایای آنها

 

انواع روش‌های روکش دندان شامل لمینت دندان سرامیکی، کامپوزیتی، فوری، قابل جابجایی و غیره هستند. در روش سرامیکی، به دلیل شفافیت و روشن بودن مینای دندان، دندان‌ها یک ظاهر یکدست دارند. این نوع روکش بسیار قوی و مقاوم در برابر تراشیدن است، اما قیمت آن گرانتر است. به عبارت دیگر، روکش سرامیکی باعث می‌شود دندان‌ها طبیعی و زیبا به نظر برسند.روش روکش کامپوزیتی ارزان‌تر از روش سرامیکی است و با پنهان کردن نواقص دندانی، به شما لبخندی زیبا می‌دهد. این نوع روکش به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند اما ممکن است دوام کمتری نسبت به روش سرامیکی داشته باشد.روکش لمینت فوری نوعی روکش است که پیش‌تولید می‌شود و از سایر روش‌ها هزینه کمتری دارد. با این حال، دوام آن کمتر است.روکش لمینت قابل جابجایی نیز با استفاده از رزین سفت ساخته می‌شود و به شکلی کاملاً طبیعی به دندان‌ها می‌پیوندد. این یکی از جدیدترین روش‌های روکش دندان است که استفاده از آن به راحتی انجام می‌شود.در صورتی که دندان‌ها به‌طور کامل از بین رفته و روش‌های روکش دندان در ترمیم آنها موثر نباشد، بهتر است از روش‌های درمانی مانند ایمپلنت استفاده کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...