preloader
Edit Content

درباره ما

دکتر علی شالچی زاده فارغ التحصیل سال ۱۳۸۲ از دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان جراح –دندانپزشک

با ما تماس بگیرید

چگونه از دندان کودکانمان مراقبت کنیم؟

  • خانه
  • -
  • دندان پزشکی
  • -
  • چگونه از دندان کودکانمان مراقبت کنیم؟

نکات کلیدی مراقبت از دندان کودکان

اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان در هر سنی بسیار مهم است و این موضوع از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بسیاری از مشکلات دندانی در بزرگسالان ناشی از بی توجهی به بهداشت دهان و دندان در دوران کودکی آنان است. اگر فرد در دوران کودکی به دندان ها بی توجهی کند، احتمالا در دوران بزرگسالی با مشکلات دندانی و دهانی مواجه خواهد شد. در سنین کودکی، کودکان توانایی تمیز کردن دندان ها و رعایت بهداشت را ندارند، و بنابراین نقش والدین در مراقبت و رعایت بهداشت دندان های کودکان بسیار مهم است. آگاهی کافی درباره رشد دندان های کودکان و زمان مناسب برای مراجعه به دندانپزشکی کودکان نیز از نکات کلیدی مراقبت از دندان های کودکان است. فرآیند تمیز کردن دندان ها و رعایت بهداشت دهان و دندان کودکان باید از قبل از رشد دندان های شیری آنها آغاز شود، زیرا نیاز است که رشد دندان های شیری در محیطی تمیز صورت پذیرد. برای دریافت نکات مراقبت از دندان های نوزاد، مراقبت از لثه کودک و به طور کلی مراقبت های مربوط به دندان کودکان زیر 2 سال، بهتر است با یک متخصص دندانپزشکی کودکان مشورت کنید.

اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان در هر سنی از جایگاه ویژه ای برخوردار است

اهمیت مراقبت از دندان کودکان

دندان های اولیه کودک دندان های شیری نامیده میشود که تا سن 12 سالگی افتاده و جای خود را به دندان های دائمی می دهند. اهمیت مراقبت و نگهداری از دندان های شیری به اندازه مراقبت از دندان های دائمی بسیار بالا است، زیرا نقش مهمی در تغذیه، درست صحبت کردن و اعتماد به نفس کودک دارند. آموزش بهداشت دهان و دندان به کودک و رعایت اصولی از پیشرفت پوسیدگی و تبدیل به درد و عفونت شدید جلوگیری میکند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و به دنبال آن عفونت لثه ممکن است به استخوان فک و دندان های دائمی که در زیر دندان ها هستند نیز آسیب جدی وارد کند.

نکات کلیدی مراقبت از دندان اطفال

رعایت نکات بهداشتی برای مراقبت از دندان کودکان یا همان دندان های شیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. رشد صحیح و مراقبت از دندان های شیری تاثیر مهمی در رشد و جایگیری دندان های دائمی دارند. رعایت نکات مهم مراقبت از دندان های کودکان شامل موارد زیر میشود:

  • استفاده از مسواک برای دندان های شیری و تشویق کودکان به مسواک زدن. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به مسواک زدن میتوانید
  • استفاده از مواد قندی مناسب که اثر چسبندگی نداشته باشد و زود و راحت از روی دندان ها پاک شود.
  • به حدقل رساندن استفاده از مواد قندی در پایان روز به علت کاهش میزان ترشح بزاق و به جای ماندن مواد قندی روی دندان ها.
  • استفاده از نخ دندان به منظور جلوگیری از پوسیدگی بین دندانی و آموزش استفاده از آن به ویژه برای دندان های عقب.
  • برای تمیز کردن دهان نوزاد نیز از یک گاز پانسمان ظریف برای پاک کردن لثه های کودک استفاده کنید.حداقل یکبار در روز این کار را انجام دهید.

نکات مهم مراقبتی جهت رعایت نکات بهداشتی در سنین مختلف کودکان

  1. تا 2 سالگی: برای مراقبت از دندان کودکان تا 2 سالگی، بعد از غذا لثه ها را با یک گاز استریل پاک کنید تا سطح آن از مواد چسبنده و پلاک دندان که باعث پوسیدگی میشود پاکسازی شود. اولین مراجعه کودک به متخصص دندانپزشکی اطفال بعد از 1 سالگی است.
  2. 3 تا 5 سالگی: برای مراقبت از دندان کودکان در سنین 3 تا 5 سالگی، روزی 2 بار با خمیردندان دارای فلوراید و آموزش استفاده از نخ بین دندان ها. کودک باید عادت مکیدن انگشت یا پستانک را از 4 سالگی به بعد ترک کند و هر 6 ماه به متخصص دندانپزشکی کودکان مراجه کند.
  3. 6 سالگی به بعد: برای مراقبت از دندان کودکان برای سنین بالاتر از 6 سال لازم است کودکان با کمک والدین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به طور مرتب انجام دهند. رعایت بهداشت دندان ها در این سنین از اهمیت ویژه ای برخوردار است به خصوص در دندان های عقب که تجمع پلاک در این نواحی بسیار است. کودکانی که ورزش میکنند از حفاظ برای دندان ها استفاده کنند و والدین با یادآوری داشتن دندان های زیبا و بوی خوب دهان آن ها را به رعایت بهداشت دهان و دندان ها تشویق کنند.

استفاده از مسواک و نخ دندان به منظور جلوگیری از پوسیدگی بین دندانی و آموزش استفاده از آن به ویژه برای دندان های عقب

اهمیت مراجعه به دندانپزشکی و آشنایی کودکان با دندانپزشک

کودک را همراه خود به دندانپزشکی ببرید تا با فضای متفاوت همراه با صداها و بوها آشنا شود تا در آینده بتواند با محیط دندانپزشکی ارتباط برقرار کند و فوبیای دندانپزشکی را از بین ببرد. اولین مراجعه کودکان به دندانپزشکی باید در سن 6 ماهگی تا 1 سالگی با معاینه لثه و رویش دندان های تازه باشد تا توصیه های دندانپزشک متخصص کودکان را در جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان ها به کار گیرید. بعد از اولین معاینه، مراجعات بعدی باید به طور مرتب هر 6 ماه یکبار باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...