preloader
Edit Content

درباره ما

دکتر علی شالچی زاده فارغ التحصیل سال ۱۳۸۲ از دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان جراح –دندانپزشک

با ما تماس بگیرید

کاشت دندان ها بدون ایمپلنت

  • خانه
  • -
  • درمان
  • -
  • کاشت دندان ها بدون ایمپلنت

کاشت دندان ها بدون ایمپلنت

این روزه ها روش جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کاشت دندان بدون ایمپلنت از طریق انجام رادیوگرافی به کمک تکنولوژی های رایانه ای انجام می گیرد

در این روش با استفاده از تصویر برداری های سه بعدی که انجام می گیرد ساختار استخوان فک ارزیابی می شود و محل دقیق کاشت دندان تعیین می شود.

معمولا این روش کاشت دندان در افرادی که تمام دندان های خود را از دست داده اند کاربردی تر است. کاشت دندان بدون ایمپلنت با تکنولوژی جدید نسبت به ایمپلنت دندان به این گونه است که تمام فوائد موجود در آن حفظ اما معایبی که در ایمپلنت وجود داشت برطرف شده است.

در این روش بدون سوراخ کردن استخوان فک دندان ساخته شده جایگزین می شود. البته باید به این نکته هم توجه کرد که استفاده از روش کاشت دندان بدون ایمپلنت زمانی میسر است که دندان اصلی هنوز در جای خود باشد.

در این روش از دندان اصلی که وجود دارد توسط عکس برداری های سه بعدی کپی برداری می شود و بدون استفاده از دریل کاری، دندان در جای خود قرار می گیرد.

برای ایجاد زیبایی بیشتر در طول درمان برروی دندان جایگزین و دندان های مجاور از یک روکش استفاده می کنند. بعد از گذشت 6 ماه این روکش موقت را از روی دندان جدا کرده و آن را با روکش دائمی جایگزین می کنند.

Young woman with implanted teeth on color background, closeup

قرار دادن روکش در کاشتن دندان طبیعی

روکش در واقع یک نوع ترمیم دندان است که بر روی سطح دندان قرار می گیرد و آن را می پوشاند. به هنگام کاشت دندان با ایمپلنت، روکش را با استفاده از چسب دندان روی ایمپلنت می چسبانند تا دندان ثابت بماند.

چسب مورد استفاده در کاشت می تواند از جنس پودر شیشه یا رزین سنتزی باشد. نوعی از این چسب ها وجود دارد که با نور بنفش روی دندان قرار می گیرند و به این روش فعال می شوند.

کاشت دندان با چسب به این گونه است که چسب با به وجود آوردن مقاومت لازم به هنگام وارد شدن فشار از روکش نگهداری می کند و به این روش کار خود را انجام می دهد.

این چسب ها در دو نوع شیمیایی و غیر شیمیایی برای نگه داری روکش استفاده می شود. چسب های شیمیایی دارای مقاومت بالاتری هستند و روکش را با قدرت بیشتری در جای خود نگه می دارند.

اما زمانی که لازم است روکش را تعویض کنیم به سختی جدا می شوند. بهتر است از این چسب برای زمانی که مقاومت بالا نیاز است مانند بیمارانی که دندان قروچه می کنند استفاده کرد

کاشت دندان ها با چسب

چسب های مورد استفاده در کاشت دندان ارزان در دو نوع موقت و دائم موجود است. دندانپزشکان بعد از ترمیم دندان تا آماده شدن روکش اصلی از یک روکش موقت استفاده می کنند که در این زمان برای چسباندن روکش موقت از چسب موقت استفاده می کنند تا جدا کردن آن راحت تر باشد.

از جمله چسب های موقت می توان به چسب اکسید روی_ اوژنول اشاره کرد که از پودر اکسید روی، روغن زیتون و اوژنول ساخته شده است. از چسب دائمی که بهتر است آن را نیمه دائمی بنامیم برای چسباندن روکش دائمی در کاشت دندان استفاده می شود.

این روکش ها معمولا از جنس فسفات روی، یونومر شیشه GI و یونومر شیشه اصلاح شده ساخته می شوند. تشخیص این که از کدام چسب با چه جنسی در کاشت دندان استفاده شود با توجه یه شرایط بیمار تعیین می شود.

لمینت متحرک چیست؟

گاهی ممکن است بر اثر پوسیدگی هایی که در زیر روکش ایجاد می شود یا خوردن غذا های سفت یا عواملی مانند دندان قروچه روکش دچار مشکل شود و از جای خود جدا شود.

در این صورت باید برای ترمیم آن به پزشک معالج خود مراجعه کنید. عمر مفید روکش هایی که با چسب های دائمی چسبانده می شود در صورت رعایت نکات بهداشتی بین 8 تا 10 سال است و بعد از آن نیاز به ترمیم یا بهتر است بگوییم تعویض دارند.

هزینه های مربوط به کاشت و ایمپلنت دندان ها

شاید یکی از گلایه هایی که افراد در مراجعه به دندانپزشکی و کاشت دندان دارند در حوزه قیمت ها باشد. هزینه های بالای دندانپزشکی باعث شده است که افراد زیادی نتوانند تحت معاینات سالانه دندانپزشکی قرار بگیرند و به همین دلیل است که میزان خرابی ها و پوسیدگی های دندان زیاد شده است.

هزینه های بالای واردات وسایل مورد نیاز در کاشت دندان با توجه به بالا رفتن قیمت دلار باعث شده است تا درمان آن هزینه بر باشد. هزینه کاشت دندان با توجه به نوع ماده استفاده شده، موقعیت دندان و نوع روکش استفاده شده در آن تعیین می شود.

این هزینه جدا از هزینه های مربوط به عکس برداری، کشیدن دندان پوسیده و ویزیت دندانپزشک است. برای مثال هزینه کاشت دندان بریج با توجه به موادی که در ساخت آن استفاده شده تعیین می شود.

هزینه کاشت دندان به روش بریج

در مورد قیمت کاشت دندان مصنوعی تکی باید گفت هزینه این نوع دندان ها هم با توجه به جنس و کشور سازنده آن می تواند متفاوت باشد. قیمت این نوع کاشت معمولا بر اساس هر واحد مورد محاسبه قرار می گیرد.

در مورد دیگر می توان به قیمت کاشت دندان بدون ایمپلنت اشاره کرد که به دلیل به روز بودن آن هزینه ی بالایی دارد. در این روش هم مانند سایر روش ها نوع ماده انتخابی اهمیت دارد.

هم چنین در این روش باید هزینه های احتمالی که در اثر رفع بعضی مشکلات دندان مانند عفونت های لثه به وجود می آید را در نظر گرفت. گاهی در این روش به دلیل پایین بودن تراکم استخوان در محل قراردادن دندان، پزشک ناچار به پیوند استخوان می شود که همین عوامل امکان دارد هزینه ها را افزایش دهند.

در این روش به دلیل استفاده از تصویر برداری های سه بعدی و هزینه هایی که این تصویر برداری ها دارند، امکان بالا رفتن هزینه وجود دارد. همچنین به دلیل پیچیده بودن پروسه درمانی تعداد دفعاتی که باید به مطب پزشک مراجعه و هزینه ویزیت پرداخت کرد نسبت به روش های دیگر بیشتر است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...