preloader
Edit Content

درباره ما

دکتر علی شالچی زاده فارغ التحصیل سال ۱۳۸۲ از دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان جراح –دندانپزشک

با ما تماس بگیرید

کاشت دندان چیست؟

  • خانه
  • -
  • درمان
  • -
  • کاشت دندان چیست؟
کاشت دندان چیست؟

آشنایی با روش های کاشت دندان افتاده

همه ی ما می دانیم که مراقبت از دندان ها در حفظ زیبایی می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. برای مراقبت از دندان ها لازم است علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان از رژیم غذایی سالمی هم بهره ببریم.

بافت دندان چیست؟

اما با تمام توصیه هایی که در این حوزه در مورد استفاده از مسواک و نخ دندان و هم چنین استفاده نکردن از بعضی مواد غذایی وجود دارد، بیشتر افراد بزرگسال جامعه دچار دندان درد یا از دست دادن دندان می شوند و نیاز به کاشت دندان پیدا می کنند.

علاوه بر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان مواردی مانند اسیدی بودن غذا، دندان قروچه کردن، شرکت در مسابقات ورزشی، دلایل ژنتیکی، سیگار کشیدن و استفاده از مواد غذایی کافئین دار می تواند در از دست دادن دندان ها موثر باشند.

در کنار این ها عدم انجام معاینات سالانه دندانپزشکی، بیماری فشار خون، بیماری دیابت و بیماری های لثه و دهان می تواند در نیاز به کاشت دندان تاثیر گذار باشد.

از بین رفتن دندان ها علاوه بر این که از جنبه زیبایی ناپسند است می تواند در غذا خوردن یا حرف زدن مشکلاتی را به وجود آورد. کاشت دندان این مشکلات را برطرف کرده و از ریختن دندان های سالم باقی مانده جلوگیری می کند و هم چنین مانع ابتلا به بیماری های لثه در محل از دست دادن دندان ها می شود.

امروزه با توجه به نیازی که در بخش کاشت دندان به وجود آمده است، دندانپزشکان با استفاده از شیوه های متداول اقدام به این کار می کنند. از جمله روش های پر کاربردی که برای پر کردن جای خالی دندان ها وجود دارد می توان به استفاده از دندان مصنوعی تکی، بریج و ایمپلنت اشاره کرد.

روش جدید کاشت دندان آسیاب با ایمپلنت

از جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان می توان به ایمپلنت اشاره کرد. وقتی دندانی پوسیده می شود معمولا ریشه ی آن هم از بین می رود. در چنین شرایطی که ریشه از بین می رود هیچ چیزی برای ثابت نگه داشتن دندان جدید وجود ندارد.

بنابراین نیاز به پایه ای نگه دارنده در کاشت دندان وجود دارد. ایمپلنت این کار را در کاشت دندان انجام می دهد. ایمپلنت ها معمولا از جنس تیتانیوم و به شکل یک پیچ هستند که بر روی استخوان فک ثابت می شوند و مانند ریشه عمل می کنند.

وقتی ایمپلنت بر روی استخوان فک قرار می گیرد بعد از مدتی با استخوان فک ترکیب شده و پیوند بین آن دو برقرار می شود. از این جهت ایمپلنت مانند ریشه، دندان را ثابت نگه می دارد و عمل کاشت دندان را امکان پذیر می کند.

معمولا ایمپلنت ها طول عمر بالایی دارند و با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان به مدت زیادی از آن استفاده کرد. طبیعی است که در صورت وارد شدن ضربه، عدم رعایت بهداشت دندان و یا بیماری های لثه ایمپلنت هم مانند دندان طبیعی دچار آسیب می شود.

پس رعایت این نکات بسیار مهم است. در کاشت دندان به روش ایمپلنت ابتدا آن را در استخوان فک قرار داده می دهند و بعد از مدت 3 الی 6 ماهه که ایمپلنت با استخوان پیوند خورد تاج دندان را بر روی آن قرار می دهند.

کاشت دندان به روش بریج

روش دیگری که در کاشت دندان از آن استفاده می شود استفاده از بریج یا همان روکش دندان است. بریج دندان معمولا از جنس سرامیک، مس یا ترکیبی از هر دو این ها است.

انواع بریج دندان را می توان به روکش فلزی، FPM روکش، روکش سرامیکی و روکش زیرکونیوم تقسیم کرد که متناسب با شرایط کاشت دندان از هر کدام آن استفاده می کنند.

بریج دندان همان دندان مصنوعی است که به کمک دندان های دو طرف در جای خود ثابت می شود.

تا زمانی که دندان های کناری سالم هستند و قدرت ثابت نگه داشتن دندان بریج شده را داشته باشند می توان از آن استفاده کرد اما اگر هر کدام از دندان های کناری دچار آسیب شوند باید روش بریج را با روش های دیگرکاشت دندان مانند ایمپلنت جایگزین کرد. برای این کار دندانپزشک ابتدا دندان های کناری را آماده می کند و با تراش دادن آن ها فضای لازم برای بریج را ایجاد می کند.

سپس مدلی از دندان در آزمایشگاه بریج ساخته می شود. البته مدتی از بریج موقت استفاده می شود تا اگر مشکلی به وجود نیامد در مرحله بعد بریج دائم را قرار دهند و کاشت دندان دائم صورت می گیرد. طول عمر بریج ها در صورتی که بهداشت دهان و دندان رعایت شود چیزی حدود 5 تا 15 سال است.

جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان

در کاشت دندان به روش بریج استفاده طولانی مدت از آن، به دلیل این که دندان های کناری تراشیده می شوند، می تواند برای سلامتی دهان و دندان شما مضر باشد.

حتی ممکن است در کاشت دندانها به این روش، باعث شود که دندان های کناری دچار پوسیدگی شوند و این پوسیدگی به ریشه دندان ها برسد. پس در این روش ریسک مبتلا شدن به انواع بیماری لثه بالا است.

کاشت دندان به روش ایمپلنت به دلیل طول عمر بالاتری که دارد و عدم آسیب رساندن به دندان های دیگر می تواند گزینه ی بهتری باشد. اگر چند دندان در کنار هم از بین رفته اند بهترین روش برای کاشت دندان استفاده از ایمپلنت است و استفاده از این روش باعث می شود، عمل غذا خوردن و جویدن آن راحت تر انجام گیرد. هم چنین از لحاظ هزینه هم می تواند مقرون به صرفه باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...